4/12/08

Το Φαινόμενο της Σικελίας


Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της 8χρονης διακυβέρνησης Σημίτη και της 5χρονης νέας διακυβέρνησης Καραμανλή?
Οι νταβατζήδες κυβερνούσαν και κυβερνούν, η κοινωνική πολιτική είναι ανύπαρκτη, στα εθνικά ζητήματα κυριαρχούν οι παλινωδίες.
Και όμως υπάρχει μία μεγάλη διαφορά.
Στην 8ετία Σημίτη, τα σκάνδαλα αφορούσαν πολιτικά στελέχη, που “καθάριζαν” μόνοι τους, χωρίς να μπλέκουν πρόσωπα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.
Στην “επανίδρυση του κράτους” βλέπουμε ότι η μάσα είναι υπόθεση οικογενειών.
Τα παραδοσιακά δεξιά τζάκια, που ήταν για 11 χρόνια στο ψυγείο, έπεσαν με τα μούτρα στις business και σε αντιδιαστολή με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, φροντίζουν εκτός από τους ίδιους να κονομήσουν και οι συγγενείς τους!
Κλασικά παραδείγματα, η εμπλοκή των δικηγορικών γραφείων Πελέκη,συζύγου Ζαγορίτη, συζύγου Γκιουλέκα, υιών Σιούφα, Δούκα γαμπρού κτλ , κτλ…
Οι οικογένειες θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου για να ξεμπλέξουν και να διατηρήσουν τα πολιτικά τους officia, που είναι το άρμα για τον πλουτισμό τους.
Ο Καραμανλής από την άλλη πλευρά και λόγω της ισχνής πλειοψηφίας των 151 βουλευτών, όχι είναι δύσκολο, αλλά αδύνατο να πάρει το σκουπόξυλο και να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές.
Και μιλάμε για φαμίλιες, που η ΝΔ στηρίζεται παραδοσιακά, γιατί σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που παίρνει εξουσία ο κάθε πικραμένος, στη ΝΔ η υπόθεση της μάσας, πάντα ήταν οικογενειακή υπόθεση. Εξ αυτού και η βαρωνία.
Οι φαμίλιες θα προσπαθήσουν να κρυφτούν πίσω από την ΟMERTA, που επιβάλλουν τα πράγματα.
Δεν υπολόγισαν όμως τα μεσαία στελέχη της ΝΔ, που είναι δυσαρεστημένοι, γιατί ενώ οι φαμίλιες αλωνίζουν, αυτοί είναι στην απέξω και όπως πάνε τα πράγματα, λόγω των σκανδάλων των οικογενειών, κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν βουλευτές.
Σημειωτέον, ότι το σκάνδαλο Βατοπεδίου, βγήκε στη δημοσιότητα, από γαλάζια δυσαρεστημένα στελέχη, που έκαναν διαρροές σε δημοσιογράφους.
Το ΠΑΣΟΚ “αγρόν ηγόραζε”.
Για να δούμε τι θα γίνει τελικά.
Ο Καραμανλής θα επιλέξει να καθαρίσει το τοπίο, πετώντας έξω με τις κλωτσιές τους capo των οικογενειών, προκηρρύσοντας εκλογές και χάνοντας - διατηρώντας όμως την υστεροφημία του - ή θα επιλέξει να τους καλύψει και να οδηγηθεί, παρέα με τη νεοελληνική ΚAMORA του Κολωνακίου σε ακόμη μεγαλύτερη ήττα?

“ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ”




Δεν υπάρχουν σχόλια: