4/11/08

LOST...








Μεγάλη πρεμούρα έχει πιάσει τα κανάλια βλέπω για τις μαθητικές καταλήψεις.
Βγαίνει ο "φιλολαικός" Παπαδάκης τα πρωινά με καμία 10αριά πιτσιρίκια, τα οποία τα έχει γυρίσει πλάτη, -και να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα του ανήλικου αλλά και να βγαίνει το μεροκάματο - και αρχίζει το τροπάριο.
Έχετε αιτήματα? Συμφωνούν όλοι με την κατάληψη? Γιατί δεν αφήνετε τους συμμαθητές σας να κάνουν μάθημα?
Μ΄έπιασε και μένα σήμερα το πρωί να κάνω το συνήγορο στα πιτσιρίκια και αν θέλει και ο Παπαδάκης ας με γυρίσει και εμένα πλάτη.
Έχουμε και λέμε, πρώτα για την απόφαση περί κατάληψης.
Όταν αγαπήτοι "μεγάλοι μάγιστροι" της ελληνικής δημοσιογραφίας, μία γενική συνέλευση αποφασίζει έστω και με 50% συν μία ψήφο, να προχωρήσει σε κινητοποίηση
, δεν τίθεται θέμα δημοκρατικής πλειοψηφίας και νομιμότητας της απόφασης.
Μάλλον λησμονήσατε, ότι η κυβέρνηση, που σας κυβερνά, έχει εκλεγεί με τη σύμφωνη γνώμη του 41,5% του εκλογικού σώματος, ενώ το 58,5% τη μαύρισε και όμως κάνετε μούγκα και την ανέχεστε "σεμνά και ταπεινά''
Δεν αφήνουν τους συμμαθητές τους, που διαφωνούν, να κάνουν μάθημα, όπως και το Κράτος δεν αφήνει το υπόλοιπο 58,5%, που μαύρισε την κυβέρνηση, να βγάλει τη δική του κυβέρνηση και να μπουκάρει στη Βουλή, πάντα "σεμνά και ταπεινά".
Και πάμε τώρα στο ζουμί. Τα "αιτήματα"...
Όντως κύριοι τα αιτήματα, που έχουν τα πιτσιρίκια, αγγίζουν τα όρια της αστειότητος.
Περισσότερες εκδρομές, χαμηλότερες τιμές στο κυλικείο κτλ.
Δεν έχετε πιάσει όμως το βαθύτερο αίτιο της κατάστασης ή κάνετε ότι δεν το έχετε καταλάβει.
Τα πιτσιρίκια, μάγκες, αφορμή μόνο βρίσκουν για την τυρόπιτα και κλείνουν το σχολείο.
Η αιτία είναι, ότι αυτή η γενιά, βλέπει από τώρα, ότι δεν έχει καμία ελπίδα, να μετάσχει στο νεοελληνικό "american dream".
Διαπιστώνει, ότι η οικόγενειά της είναι καταχρεώμενη, αδύναμη να της προσφέρει περαιτέρω σπουδές, ίσως να αναγκαστούν και εκείνοι να δουλέψουν για να συμβάλουν στα έξοδα και με τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του Στυλιανίδη, θα πρέπει να έχουν ένα τσουβάλι λεφτά για να πάνε στα αναβαθμίσμενα ιδιωτικά ΑΕΙ, αφού το πτυχίο του κρατικού, θα έχει ίδια αξία, όπως το "Τζάνειο Νοσοκομείο" με την "ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ".
Βλέπει, ότι για να πιάσει μία δουλειά, που να την ξεκολλήσει από τα 700 ευρώ, πρέπει να έχει "γνωστό","φίλο","νονό" , ακόμα πλέον και στον ιδιωτικό τομέα, αλλιώς θα καταντήσει γκασταμπάιτερ στη χώρα του.
Το κυριότερο όμως είναι ότι ενώ μεγάλωσε σε μία έστω φαινομενική ευμάρεια της δεκαετίας του 1990, ήρθε το οικονομικό στραπάτσο του ευρώ και της κρίσης, που έριξε τις οικογένειές τους σε κατώτερες κοινωνικές - οικονομικές βαθμίδες και προκάλεσε σοκ στη λεγόμενη μεσαία τάξη.
Βλέπουν λοιπόν τα 16χρονα τους "πατρίκιους" συμμαθητές τους των Β.Π. να κυκλοφορούν με ακριβή αμφίεση, να πάνε στα ακριβοθώρητα ιδιωτικά σχολεία και να έχουν μέσω του μπαμπά από τώρα προδιαγεγραμμένη επαγγελματική πορεία.
Αυτοί έχουν εξασφαλίσει από τώρα την πολυπόθητη θέση ανεργίας, την αδυναμία πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση, γιατί ποιος έχει 400-500 ευρώ το μήνα για φροντιστήρια, ποιος έχει τη δυνατότητα να δαπανά 1000 ευρώ μηνιαίως για σπουδάσει το παιδί του στην επαρχία και ακολούθως τη σταδιακή περιθωριοποίησή τους.
Μην απορείτε λοιπόν γιατί τα πιτσιρίκια κλείνουν τα σχολεία τους σήμερα, αύριο θα πετάνε μολότωφ στη Σταδίου και μεθαύριο θα μπαίνουν με τις καραμπίνες στις τράπεζες.
Είναι οι απόγονοι της κατεστραμμένης σήμερα μεσαίας τάξης, που ούτε στην ανέχεια ήταν συνηθισμένη, ούτε ονειρευόταν την πολυπόθητη θέση ταμία στα "GOODY’S".
Από την ταξική αντίθεση περνάμε στο ταξικό μίσος και η διαμάχη της γενιάς "Dynasty" με τη γενιά "Lost", θα έχει τέτοια μορφή, που οι καταλήψεις του 2008, θα μοιάζουν με κατασκήνωση.




To έγραψε ο "ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"
Το αντέγραψε ο Zbutsas

Δεν υπάρχουν σχόλια: