19/11/08

H χαμένη τιμή της επανίδρυσης του κράτους ... ή... μπουρδέλο τα κάνω και μόνος μου


Λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν όταν το 2004 ανέβαινε στην κυβέρνηση ο Κ. Καραμανλής την εξέλιξη της κυβερνητικής του θητείας.
Η ΝΔ εξελέγη το 2004, πάνω στο πολιτικό "πτώμα" του καταρρακωμένου ΠΑΣΟΚ του "Ευχαριστώ τις Η.Π.Α", ο οποίος αποτέλεσε ένα περίεργο μείγμα, σοσιαλδημοκρατικής ρητορείας και νεοφιλελεύθερης πρακτικής.
Η κυβέρνηση Σημίτη έπεσε χλευαζόμενη από τον ελληνικό λαό για την κοινωνική αναλγησία, το βόλεμα ημετέρων, τις λογιστικές αλχημείες για να καταφέρει να μπει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Όταν η ΝΔ έπαιρνε την εξουσία το 2004 με την ψήφο του 45% του ελληνικού λαού, ποσοστό, που διευρήνθηκε εξαιτίας της στήριξης λαικών στρωμάτων (κυριώς αγροτικών), που παραδοσιακά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά είχαν απηυδύσει από τους Βρέντζους, τους Νεονάκηδες, τους Μανίκες και όλους αυτούς που το 1981 ο αριθμός του τηλεφώνου τους άρχιζε από 40-50 και το 2004 από 60-80, ο κόσμος αναίμενε από τη ΝΔ, να ακολουθήσει κοινωνική πολιτική (έστω κι αν είναι κεντροδεξιά) και να κυβερνήσει χωρίς αρπαχτές, σκάνδαλα, οικονομικές ατασθαλίες, που για αυτά είχε καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.
Σε όλες αυτές τις προσδοκίες του ελληνικού λαού η ΝΔ απάντησε με σωρεία σκανδάλων και αρπαχτών, που θα ζήλευε ακόμα και αυτός ο Κοσκωτάς, που μπήκε φυλακή για σκάνδαλο ύψους μόνο 30 δις. δραχμών…
Η υπόθεση Βατοπαιδίου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μίας διακυβέρνησης, που έχει στηριχτεί απόλυτα στη λογική των εξυπηρετήσεων, των αλληλοκαρφωμάτων και κυρίως της βιασύνης στελεχών της κυβερνώσας παράταξης, να αρπάξουν, να βολέψουν, να διεκπαιρέωσουν, γρήγορα τις υποθέσεις τους, μην τυχόν και καμιά ωραία πρωία βρεθούν στην αντιπολίτευση, ενθυμούμενοι τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.
Το σύνθημα του 2004 "περί επανίδρυσης του κράτους", όντως εμπνευσμένο από τους διαφημιστές, έχει καταντήσει κουρελόχαρτο, πιασμένο στα ράσα ορισμένων καλόγερων, βιδωμένο στη λογική των "κουμπάρων" και σε διάφορες off shore εταιρείες, που στήνουν κυβερνητικά στελέχη και συγγενείς αυτών στην αλλοδαπή, για να αποφύγουν τη φορολογία.
Η ΝΔ κατάφερε σε 4,5 χρόνια, όχι μόνο να "αναστήσει" το ανύπαρκτο αντιπολιτευτικά ΠΑΣΟΚ, αλλά και να αποδείξει στην πράξη, ότι με απόλυτη επιτυχία επανίδρυσε τη διαπλοκή, την αρπαχτή, τη ρεμούλα της εποχής του "αρχιερέα της διαπλοκής" και μάλιστα εις διπλούν.
΄Οσες προσπάθειες και να κάνουν πλέον οι διάφοροι επικοινωνιολόγοι για να βγάλουν τον Καραμανλή από το "κάδρο της παρακμής", είναι μάταιες.
Η ΝΔ θα καταφέρει να επανεκλέξει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και μάλιστα μπολιασμένο και αυτό είναι το επικίνδυνο, με επικίνδυνους εθνικούς ακροβατισμούς, νεωτερίστικες κοινωνικές αντιλήψεις τύπου life style παγκοσμιοποίησης, από τους άκαπνους, imitation αριστερούς, που όταν ακούν για κάθε τι ελληνικό βγάζουν σπυριά.
"ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: