13/11/08

Οι κυνηγοί κεφαλών και ο κοιμώμενος μάγος της φυλής



Παρακολούθησα χθες το ρεπορτάζ του Νικόλα για τις εισπρακτικές εταιρείες.
Ο Νικολής δεν κόμισε βέβαια γλαύκα εις Αθήνας, αλλά το ρεπορτάζ του ήταν καλά ενημερωμένο.
Οι συγκεκριμένες λοιπόν εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν σε καθεστώς παρανομίας, εκτός από το ότι βάζουν κοριτσάκια 20 χρονών να παριστάνουν τους δικηγόρους των τραπεζών και να απειλούν θεούς και δαίμονες, διαπράττοντας το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος, έχουν μία βάση δεδομένων για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, που περιλαμβάνει στοιχεία ταυτότητας, ΑΦΜ, διεύθυνση, τηλέφωνο, οικ.κατάσταση, διεύθυνση εργασίας και πάει λέγοντας.
Ίσως θα έχετε προσέξει ότι για να πάρεις κάρτα ή δάνειο πλέον η τράπεζα σου ζητά απαραίτητα τον αριθμό του κινητού σου.
Ακόμα και αν έχεις ικανά στοιχεία πιστοληπτικής ικανότητας, εάν δεν δώσεις αριθμό κινητού δεν παίρνεις δάνειο .
Δεν το κάνει βέβαια για να σε καλέσει σε κανά garden party στη βίλα του Αράπογλου.
Επίσης υπογράφεις ότι τα προσωπικά σου στοιχεία η τράπεζα μπορεί να μεταβιβάσει και σε άλλες εταιρείες, βλέπε εισπρακτικές.
Από τη στιγμή λοιπόν που υπογράφεις τη σύμβαση, αποδέχεσαι ότι τα προσωπικά σου στοιχεία θα κάνουν βόλτα σε καμιά δεκαριά εισπρακτικές, οι οποίες βέβαια μπορούν να τα πουλήσουν σε όποια άλλη εταιρεία θέλουν.
Δεν σας έχει τύχει να σας πάρουν στο κινητό σας από κάθε απίθανη εταιρεία για να σου πουλήσουν από σεσουάρ μέχρι εξωτικά ταξίδια στα Μπαλιά και όταν ρωτάς, πού βρήκαν το τηλέφωνο, να κάνουν το κορόιδο? Πού νομίζετε ότι βρήκαν το τηλέφωνο.
Σε όλο αυτό το πανηγυράκι, που έχουν στήσει οι τράπεζες με τις εισπρακτικές, η πολυδιαφημισμένη "Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων", έχει ρίξει σιγή ασυρμάτου.
Δεν έχει βγάλει ακόμα μία απόφαση, που να απαγορεύει στην τράπεζα να δίνει οιοδήποτε στοιχείο του δανειολήπτη στον οιονδήποτε και να απειλεί με μεγάλα πρόστιμα, εάν η τράπεζα διαρεύσει τα στοιχεία σε οιαδήποτε εταιρεία.
Κι εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα "αφού η Αρχή κοιμάται όρθια" γιατί δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, βασιζόμενη στο Σύνταγμα της Χώρας και στα άρθρα που αφορούν την προστασία της προσωπικότητας και να απαγορεύσει στις τράπεζες να δίνουν στοιχεία δανειοληπτών σε οιονδήποτε?
Το μόνο που κάνει είναι να βγαίνει ο Υπ.Δικαιοσύνης και να λέει, ότι θα αλλάξει το πλαίσιο, που λειτουργούν οι εισπρακτικές.
Μα ρε μεγάλε μάγιστρε της φυλής Χατζηγάκη και πρώην καταλληλότερε Καραμανλή, εάν απαγορεύσεις στις τράπεζες να δίνουν στοιχεία δανειοληπτών σε οιονδήποτε, την ίδια στιγμή κλείνεις όλες τις εισπρακτικές.
Γιατί στην παντιέρα, που έχουν σηκώσει οι τράπεζες και η κυβέρνηση, παριστάνει ότι θέλει να τις πιέσει να ρίξουν τα επιτόκια, αλλά δεν μπορεί, δεν τις απειλεί, έστω και σαν μέσο πίεσης, με το κλείσιμο των εισπρακτικών τους διά νομοθετικής ρύθμισης?
Άλλο βέβαια τι μπορεί να κάνει ο Ραφηναρισμένος και άλλο τι θέλει να κάνει.
Οι κυνηγοί κεφαλών αλωνίζουν ανενόχλητοι και στο τέλος θα πάρουν και το δικό του κεφάλι στις επόμενες εκλογές, αλλά μέχρι τότε ο μισός ελληνικός λαός θα έχει πέσει στα PROZAK!

"ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: