27/11/08

Σέρλοκ Χόλμς για γιαούρτια...τουλάχιστον…


Παρακολούθησα την εκπομπή "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" του Νικολάκη, με θέμα τη ζωή κάποιων μοναχών στο Άγιο Όρος, που είχε τραβήξει με κρυφή κάμερα ο σύζυγος Στεφανίδου.
Η εκπομπή έδειξε διάφορα κελιά, που οι κάτοχοί τους τα έχουν μετατρέψει σε τρίπατες μεζονέτες, με δέκτες NOVA, δερμάτινους καναπέδες και κομφόρ, που θυμίζουν νεόπλουτους των Β.Π και σε καμία περίπτωση μοναχούς.
Πράγματι, η συγκεκριμένη κατάσταση είναι εξόχως προκλητική και δημιουργεί απορία, πώς δεν αντιδρούν οι ηγούμενοι τους και εν τέλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να στείλει στα σπίτια τους τους ανωτέρω κυρίους, που αντί να είναι ακτήμονες και ολιγαρκείς, το έχουν ρίξει στις ξάπλες και τα θερμαινόμενα τζακούζι.
Αλλά ρε Ευαγγελάτε να παριστάνετε τους τιμητές εσύ και το συναφί σου, πάει πολύ.
Από τον Αύγουστο, που ξέσπασε το σκάνδαλο Βατοπεδίου, παρακολουθούμε καθημερινά, μεγαλοδημοσιογράφους, που δυσκολεύονται ακόμα και να συντάξουν μία πρόταση σωστά, να βγαίνουν και να κατακεραυνώνουν την "άνετη ζωή" των μοναχών.
Εσείς ρε οσφυοκάμπτες, που μένετε ?... με τι αυτοκίνητα κυκλοφορείτε ?... πόσα εξοχικά στη Μύκονο έχει ο καθένας?
Το σκυλολόι των μεγαλοδημοσιογράφων, που οι μισοί είναι κρατικοδίαιτοι μέσω γραφείων τύπου κτλ και οι άλλοι μισοί είναι άξια "σπαθόλουρα" των εθνικών εργολάβων - ιδιοκτητών των ΜΜΕ, είναι το τελευταίο, που πρέπει να παριστάνει τον τιμητή.
Από το 1990 και μετά δημιουργήθηκε μία νέα τάξη στην Ελλάδα, ανθρώπων, που πατώντας στην αμάθεια και το φόβο του κοσμάκη, παριστάνουν τους προστάτες των φτωχών και των κατατρεγμένων…
Οι ίδιοι όμως είναι αυτοί, που διάγουν βίον πολυτελέστατο, κυκλοφορούν με αυτοκίνητα των 80.000 ευρώ και πάλι λέω, ότι αν απομαγνητοφωνήσεις τα λεγόμενά τους, κάνουν 10 συντακτικά λάθη σε μία παράγραφο…
Ξεπεσμένες κοκότες της μεσημεριανής ζώνης, που ξεκίνησαν από τα δελτία (φανταστείτε ποιότητα δελτίων), περιπτεράδες που ουρλίαζουν πρωί-πρωί μπας και τρομάξει καμιά γριά και ανεβάσουν την τηλεθέαση και τα κλασικά πλέον παπαγαλάκια των βραδυνών δελτίων ειδήσεων.
Δημοσιογραφία αγαπητοί μου κήνσορες είναι αυτή που έκανε ο Γιώργος ο Κοίλιαρης, ο οποίος δούλευε με μπλοκάκι στην ΕΡΤ, τη στιγμή που ο κάθε κωλογλύφτης γραφείου βουλευτή από τα Άνω Γκράβαρα, επειδή κόλλαγε αφίσες του κόμματος στα νιάτα του, έχει πιάσει την καρέκλα και το ΄χει ρίξει στους ύπνους.
Για τα διαδραματιζόμενα στο Άγιο Όρος έχει δικαίωμα να εξανίσταται η πιστή γριά, που πάει και ανάβει το κερί της, ο Χριστιανός που μέσα του πιστεύει σε Θεό και δεν βγαίνει να το φωνάζει 10 φορές τη μέρα για να πιάσει καμιά θέση στο γραφείο δεσπότη και μέχρι εκεί.
Εσείς είστε οι τελευταίοι, που δικαιούστε να ομιλείτε για ταπεινότητα, ακτημοσύνη και αίσθημα δικαίου.
Πηγαίνετε καλύτερα σε κανά φιλανθρωπικό γκαλά, που θα οργανώσουν τα αφεντικά σας επ΄ευκαιρία των Χριστουγέννων, για να συγκινηθείτε καμιά ώρα για το δράμα των μη εχόντων και πνίξτε την αγανάκτησή σας σε κανά καινούργιο μοντέλο MERCEDES, με την οποία θα πάτε να κάνετε ρεπορτάζ στις γειτονιές των νεόπτωχων.

"ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"