7/11/08

Μπουρρρρρλότοοοοο...



Δεν φαίνεται να σώζεται η κατάσταση. Τα ίδια τα "χρυσά αγόρια" του συντρόφου Βύρωνος έχουν βαλθεί και να τελειώσουν τον ελληνικό λαό και να τινάξουν το σύστημα στον αέρα.
Ενώ η κύρια αιτία της χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι η πτώση της κατανάλωσης, που οδηγεί με γοργούς ρυθμούς στην παγκόσμια ύφεση, ο Κωστάκης, οι τραπεζίτες και ο Αθανασόπουλος της ΔΕΗ, αποδεικνύονται ως ο δούρειος ίππος του ελληνικού φολκλόρ καπιταλισμού.
Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τη ρευστότητα των μεσαίων και χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, που στατιστικά πλέον καταναλώνουν κάτα 15% λιγότερο κάθε μήνα, μας "φορμάρισε" μεταξύ άλλων και μια φορολογία με χαρακτηριστικά κεφαλικού φόρου 10%, είτε βγάζεις 1.000 είτε 10.000 ευρώ ετησίως.
Ανεβάζει τα τέλη κυκλοφορίας κατά 20% με αποτέλεσμα να παγώνει και η αγορά αυτοκινήτων, αφού σου λέει ο άλλος, "γιατί να πάρω αυτοκίνητο, να χρυσοπληρώνω τη βενζίνη, να με κοπανάει και ο Αλογοσκούφης κάθε χρόνο με τα τέλη κυκλοφορίας? Πάω και με το μετρό."
Οι άλλοι μέντορες του συστήματος οι τραπεζίτες, που τα τελευταία 10 χρόνια παρουσίαζαν υπερκέρδη κάθε χρόνο 200-500% στα "μαγαζιά" τους, από τη μία πλευρά έχουν παγώσει τις χορηγήσεις στις επιχειρήσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας από την άλλη αρνούνται τον κουμπαρά των 28 δις. του δύσμοιρου ελληνικού λαού, επειδή δεν θέλουν να βάλουν κρατικό επίτροπο στα "νόμιμα τοκογλυφικά" ιδρυματάκια τους, μην τυχόν και περιοριστεί έτσι η "θασαςπηδηξουμεολους" στρατηγική τους και παγώσουν οι μισθοί και τά μπόνους τους.
Από την άλλη ενώ βλέπουν, ότι πλέον τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ενώ η ΕΚΤ έριξε το επιτόκιο στο 3,25% και το ΕURIBOR έπεσε στο 4,6%, ανεβάζουν νταβατζιλίδικα τα επιτόκια χορηγήσεων στους καταναλωτές.
Οι πιστωτικές αγγίζουν το 22%, τα επιχειρηματικά το 11%, τα στεγαστικά το 7.3%, την ίδια στιγμή που το επιτόκιο χορηγήσεων παραμένει γύρω στο 3% και μόνο σε κλειστούς προθεσμιακούς λογαριασμούς εξαμήνου αγγίζει το 6%.
Και έρχεται και τελευταίος ο ηγέτης Αθανασόπουλος της ΔΕΗ, ο οποίος με την "θασαςπηδηξουμεσχεδονολους" διοίκησή του κατάφερε μαζί με τους προκατόχους του, να διαλύσει μία μονοπωλιακή επιχείρηση χωρίς ανταγωνιστές και ενώ θα έπρεπε να μειώσει τα τιμολόγια λόγω της πτώσης κατά 60% της τιμής του πετρελαίου, όχι μόνο δεν τα μειώνει αλλά ζητά και αύξηση 7%!
Θα έρθουν, λοιπόν, αγαπητοί μου συναγωνιστές και ομοιοπαθούντες σε 1,5 μήνα τα Χριστούγεννα με παγωμένη αγορά, οι τράπεζες με κλεισμένη τη στρόφιγγα δανείων, οι επιχειρήσεις στα όρια του μπουμ και οι εργαζόμενοι στο δρόμο προς τον ΟΑΕΔ.
Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι απολύσεις, που ήδη έχουν ξεκινήσει, θα μαζικοποιηθούν πριν τις γιορτές, διότι αν ο εργαζόμενος εργαστεί έστω και μία μέρα από το νέο έτος, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να του δώσει την άδεια και το επίδομα του 2009. Λογική σκέψη…
Νέοι λοιπόν άνεργοι, νέα πτώση κατανάλωσης, νέα σκασμένα δάνεια, νέες επισφάλειες στις τράπεζες, νέα πτώση στα έσοδα του κράτους.
Αν λοιπόν οι τραπεζίτες δεν θέλουν τα 28 δις . του Καραμανλή, τότε γιατί η κυβέρνηση δεν τα ρίχνει υπό μορφή κρατικού δανεισμού, στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις, για να ανακουφιστεί η αγορά?
Εκτός κι αν έχει αποφασίσει ο Καραμανλής να στεγάσει ο ίδιος στη Ραφήνα όσους θα χάσουν τα σπίτια τους, να προσλάβει ως κηπουρούς και σεκιούριτι τους νέους ανέργους και να δίνει ειδικό επίδομα ψυχιατρικής βοήθειας στον ελληνικό λαό, διότι η παρακολούθηση απο ψυχίατρο θα είναι αναγκαία για τον κόσμο αλλά η πιστωτική του κάρτα για να πληρώσει θα είναι εκτός ορίου.
"ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: