7/11/08

The New American Civil War (Part II)


Ο Ομπάμα λοιπόν βρίσκεται, πριν ακόμα αναλάβει και τυπικά την προεδρία σε "συμπληγάδες πέτρες".
Εάν επιχειρήσει να ακολουθήσει μία "εξευγενισμένη" πολιτική απέναντι σε όλους αυτούς, που εδώ και 8 χρόνια χαρακτηρίζονταν ως "άξονας του κακού", θα προκαλέσει την αντίδραση των λευκών συντηρητικών ακόμα και κάποιων από εκείνους, που τον στήριξαν.
Η αντίθεσή τους θα έγκειται στο ότι: "εγκαταλείπει τον παγκόσμιο κυρίαρχο ρόλο της Αμερικής, κάνει τα χατίρια των εχθρών της" κτλ.
Ο λόγος? Διότι δεν είναι "γνήσιος" Αμερικανός. Διότι δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα, παρά μόνο για τις μειονότητες, που τον στήριξαν.
Από την άλλη πλευρά, εάν ακολουθήσει σκληρή γραμμή έναντι των ανωτέρω, θα κατηγορηθεί αμέσως από όσους τον στήριξαν, "ότι συνεχίζει την πολιτική των Ρεπουμπλικάνων" και ότι τους πρόδωσε.
Μέχρι τώρα στην Αμερική, οι κοινωνικές και φυλετικές μειονότητες, θεωρούσαν αυτονόητο, ότι η κυριαρχούσα λευκή προτεσταντική-καθολική τάξη, ακολουθεί επιθετική εξωτερική πολιτική και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική στο εσωτερικό.
Τώρα έχουν την απαίτηση από το νέο Πρόεδρο να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο και αυτό μπερδεύει τα πράγματα.
Ο νέος λοιπόν αμερικανικός εμφύλιος , θα είναι γεγονός, όταν ο Ομπάμα, θα κατηγορηθεί ότι είναι Πρόεδρος, όχι όπως μέχρι τώρα μίας κοινωνικής τάξης, αλλά ορισμένων μόνο φυλών, που απαρτίζουν την Αμερική.
Το κακό για τον ίδιο είναι, ότι αυτές οι φυλές αποτελούν μόνο το 26% του συνολικού πληθυσμού, μαζεμένες κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ η "άλλη Αμερική" του αγγλοσαξονικού στοιχείου, που τα ακραία της στοιχεία δεν είναι πλέον "μεμονωμένα" κυριαρχούν στις ημι-αστικές και αγροτικές περιοχές.
Εκτός αυτού είναι γνωστό, ότι υφίσταται κυρίως στο Τέξας και στις μεσοδυτικές πολιτείες, ένα ακραίο θρησκευτικοπολιτικό κίνημα λευκών προτεσταντών, που ζητούν αυτονόμηση από την κεντρική διοίκηση και συζητούν ακόμα και για περίπτωση ένοπλης εξέγερσης σε περίπτωση, που αντιληφθούν ότι η Ουάσιγκντον καταπατά τις "αξίες και τα παραδόσεις τους".
Το κίνημα αυτό έλαβε μεγάλη έκταση στη νεοσυντηρητική διακυβέρνηση Μπους.
Τώρα με την διακυβέρνηση Ομπάμα, ποια θα είναι η εξέλιξή του?
Μήπως η εκλογή Ομπαμά, θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για κάποιους να "ανακηρύξουν" ως ξένη και καταπιεστική την κεντρική κυβέρνηση στο δόγμα ενός νέου "South will rise again?"





"ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: