18/11/08

Της Τιβιόλας... το κάγκελο...




Ως καθαρόαιμος νεοέλληνας κάθησα κι εγώ να παρακολούθησω τα πολυδιαφησμένα σήριαλ των καναλιών.
Στο πρώτο τέταρτο βέβαια ήθελα να πετάξω στην τηλεόραση, τασάκια, ανθοδοχεία, τηλεκοντρόλ και άλλα ευγενή υλικά αλλά κρατήθηκα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.



1ο μεγάλο πόνημα η σειρά του MEGA "Λάκης ο Γλυκούλης".
Η σειρά πραγματεύεται την ιστορία ενός, στα όρια της μανιοκατάθλιψης, 45χρονου, ο οποίος παρά το κυνήγι που τρώει καθημερινά από γυναίκα, παιδιά, αφεντικό, ο καλός Θεούλης τον βοηθά να προχωρήσει και στο τέλος να τον κάνει και εκατομμυριούχο…
Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι η σειρά πάει πολύ καλά, διότι και προκαλεί τον οίκτο του κοινού και προσφέρει αντικείμενο για ταύτιτη.
Τι μας λένε δηλαδή. Ότι οι μισοί τον βλέπουν γιατί λυπούνται τον πρωταγωνιστή και οι άλλοι μισοί γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους, γενικώς καρπαζοεισπράκτορες της κοινωνίας.
Έπιασαν το νόημα τα σαίνια της παραγωγής.
Σου λέει "αφού οι Έλληνες είναι στα όρια της απόγνωσης", πέτα τους και έναν υποψήφιο τρόφιμο της κλινικής Κασταλίας και θα τα κονομήσουμε.



2ο έπος "Η πολυκατοικία" πάλι του MEGA.
Η σειρά δείχνει μια πολυκατοικία, που όλοι κάνουν κολλητιλίκια μεταξύ τους, ασχέτως αν στην πραγματική κοινωνία, οι πολυκατοίκιες έχουν καταντήσει "Σεράγιεβο πριν αρχίσουν οι εχθροπραξίες".
Όλοι αγαπούν όλους, οι χαρακτήρες κινούνται μεταξύ της βαρεμένης λόγω έλλειψης libido 70χρονης γριάς, του λαμόγιου διαχειριστή, που βάζει χέρι στα λεφτά και του προσφιλούς πλέον ζευγαριού ομοφυλοφίλων, που διάγει βίον ανθόσπαρτον μέχρι τη στιγμή, που ο ένας ανακαλύπτει, ότι στον άλλον μπορεί να του αρέσουν και οι γυναίκες.


Πάντως στην δικιά μου πολυκατοικία, ο κόσμος το σκέφτεται ακόμα και να σου πει καλημέρα.



Μπεν Χουρ , Νο 3 "Τα μυστικά της Εδέμ" από το MEGA.
Mία παρέα 30χρονων ψιλοκονομημένων, έχει τύψεις γιατί δεν ακολούθησε τα εφηβικά του όνειρα και το ΄χει ρίξει στις αρπαχτές.
Αλλαξοκωλιές και ίντριγκα συμπληρώνουν το καρέ, ώστε η μαντάμ που γυρνάει από το γραφείο, να γκαβωθεί στην τηλεόραση, αναρωτούμενη πότε θα πιάσει τους πρωταγωνιστές "κρίση τύψεων συνειδήσεως" και πεθάνουν από κατανάλωση υπερβολικής δόσης χαβιαριού.



Αριστούργημα Νο 4 η "Λόλα" του ΑΝΤ1.
Ένας άντρας διά μαγικών ματζουνιών και άλλων διαδικασιών γίνεται γυναίκα, δουλέυει ως μάνατζερ σε εταιρεία, τον/την ερωτεύονται άντρες και ο τύπος/τύπισσα τους δουλεύει ψιλό γαζί.
Εάν έχεις κατεβάσει ικανή δόση τσίπουρου, θα αναρωτηθείς "ρε τι γίνεται στον κόσμο" και θα κοιτάς επίμονα μέσα από το παντελόνι σου , "μη σου ξημερωθεί" κι εσένα κανά τέτοιο χουνέρι και τότε άντε να πείσεις τον διευθυντή σου, ότι δεν πρέπει να σε χουφτώνει, γιατί υπηρετήσατε στην ίδια μονάδα.



Τελευταίο η "ΖΩΗ ΤΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ".
Η παραγωγή πιάνοντας το σφυγμό της ελληνίδας νοικοκυράς, που διψά να μάθει τα απόκρυφα της ιστορίας, προσώπων, που σημάδεψαν "με το ταλέντο και την υποκριτική τους", (νιάου,νιάου βρε γατούλα...δώστου πατέρα δώστου), τον ελληνικό πολιτισμό, παλεύει μεταξύ της καλύτερης κρυπτόμενης κωμωδίας και του φολκλόρ νεοελληνικού δραματουργήματος, να αποδώσει τη ζωή της "εθνικής" star-εως, που τόσα χρόνια αποτέλεσε την κύρια απορία του ελληνικού λαού…
Πάντως αν τη δεις χιουμοριστικά την σειρά βγάζει πολύ γέλιο.

Έχουμε λοιπόν βαθυστόχαστες ιστορίες εμπλουτισμένες με χαρακτήρες πνευματικά υστερούντων, εκπροσώπων του τρίτου φύλου, του τέταρτου που άλλαξε με μαγικά ματζούνια, συγκατοίκων πολυκατοικίων που αγαπιούνται παράφορα, παρεών που βρίσκονται στα όρια ή να στήσουν μία μεγάλη παρ…ζα ή να σφαχτούν μεταξύ τους ή να πηδήξουν από τα μπαλκόνια.
Εάν βλέπεις τον εαυτό σου κάπου εκεί ανάμεσα κάτσε και παρακολούθησέ τα.
Εάν πάλι καταλαβαίνεις το fake και την ανοησία του αντικειμένου, κάτσε δες αυθεντική cult τηλεόραση, που θα τη βρεις εύκολα ή στα πρωινάδικα του Αυτιά και του Παπαδάκη ή στις διάφορες"προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις" στο κανάλι της Βουλής.


"ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: