29/11/08

Σ.Φ.Ο.Δ... Σύλλογος Φίλων Ορθοδόξων Δημοσιογράφων...

Παρατήρηση 1η...
"Βα(λ)τοπέδιο", "ιερές" μπίζνες, "άγιο" ρίαλ εστέιτ... και άλλα πολλά ακούω επί σειρά εβδομάδων... Ο βασικός μέτοχος, που θέλει να με κάνει να πιστέψω ότι είναι α-μέτοχος, μέσω των δελτίων του και των ακριβοπληρωμένων δημοσιοκάφρων του, ειρωνεύεται, δικάζει και καταδικάζει τους ρασοφόρους "αλητήριους" που "εξαπάτησαν" το Δημόσιο.
Τη μια πλευρά που συμμετείχε στις ανταλλαγές μας την είπαν... την εμπεδώσαμε... "βγάλαμε" και απόφαση...
Την άλλη?... την επικίνδυνη?... που προέβη στην ανταλλαγή δημόσιας περιουσίας και που σαφώς ήταν επιζήμια για το Δημόσιο?... Θα μάθουμε κανένα ονοματάκι? ...ή θα μας σερβίρουν κανέναν δημόσιο υπάλληλο που τα έπραξε όλα μόνος του, χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει γνώση και να εγκρίνουν οι πολιτικοί του προιστάμενοι?... Απ'οτι ξέρω στα μπουρδέλα κάνει κουμάντο η τσατσά... ή και εδώ είμαστε πρωτοπόροι?

Παρατήρηση 2η...
Βέβαια, "ουδέν κακόν αμιγές καλού" ( ή κάπως έτσι τουλάχιστον)... Γίνομαι σοφότερος και καλύτερος Ορθόδοξος ακούγοντας θεολόγικές αναλύσεις και ποιμαντικές προτροπές απο τον Πρετεντέρη, τον Τράγκα και άλλους "φωτισμένους" πατέρες (μπαμπάδες και μαμάδες) της ορθόδοξης δημοσιογραφίας... Έχω αντιληφθεί πλήρως ότι η ένσταση των "τιμητών" και "εκτιμητών" των πάντων συνίσταται στο γεγονός ότι οι "μπίζνες" έγιναν απο Ορθοδόξους και κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να το δεχτεί η αναπτυγμένη θρησκευτική τους συνείδηση. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι για τους μάυρους κύκλους κάτω απο τα μάτια τους... ευθύνεται η συνεχής και νυχθημερόν ανάγνωση και μελέτη πατερικών κειμένων. Αν όλα αυτά είχαν γίνει απο απλούς και ταπεινούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ, τότε αφενός δεν θα είχαμε μάθει ποτέ τίποτα και αφετέρου θα τους δικαιολογούσαν ισχυριζόμενοι... "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: